Ubetinget kærlighed

Felix – Et skridt i den rigtige retning

Der har været lidt stille her på bloggen over sommeren og det må i undskylde! Jeg var så heldig at finde et lille 3 ugers vikariat på et lager lige op til at vi skulle på ferie, så juli har været godt proppet – på den gode måde! Men mere om det senere.

Jeg vil gerne fortælle jer om Felix´s fantastiske udvikling her over sommeren. Nogle af jer har måske for nogle måneder siden læst om vores bekymringer omkring Felix´s langsomme sproglige og sociale udvikling ( Vores skønne Felix ). Han er ikke samme sted i sin udvikling som sine søskende – den evige ulempe ved at man kan sammenligne de 3 trolde… Men sikke et udviklings-marathon han har løbet her de sidste måneder!!! Han har fået et sprog og en stemme. Han fortæller hvad han vil og ikke vil – siger nej tak. Han siger undskyld hvis der sker noget – gør det også hvis der sker noget for ham og det egentlig ikke er hans skyld. Han er opmærksom på andre der græder – trøster dog ikke, men han fortæller også hvilke følelser han har, er han ked af det eller glad. Alle de her ting har opstået indenfor de sidste måneder og har gjort livet meget lettere for Felix og ligeledes for os forældrene.

Han er glad og frisk på lidt af hvert. Han leger gerne med Sif og Jónas – kan dog stadig blive sur hvis de prøver at bestemme over ham – hvilket de ofte gør. Men starter gerne en gemmeleg eller en fangeleg. Han hilser gerne på mennesker han støder på og nogle får også en krammer. Han er gået fra ikke at lægge mærke til de mennesker der var omkring ham til at være kærlig, venlig og høflig!

Det er virkelig fantastisk at følge med i hans udvikling. Meget af det skyldes hans fantastiske støttepædagog der har fulgt ham i forårsmånederne. Hun gik sammen med ham og satte ord på alt hvad de så og lavede og lige pludselig blev sprog knappen slået til hos Felix og det væltede ud. Han stod den anden dag foran sine piktogrammer og fortalte mig hvad de allesammen var af – så han har styr på det den lille knægt 😀 Støttepædagogen og de andre voksne i institutionen lavede også en indsats for at stoppe ham på sin vej og give ham ‘high-five’ hvilket resulterede i at han kommer ud af sin boble og forbinder til et menneske. Vi har også brugt det her hjemme og kan se resultater.

I går var vi to så på Hillerød Hospital i flere timer til en snak med en god læge der gav sig tid til at læse om ham, lytte på mig og iagttage Felix. Efter den snak blev han indstillet til alverdens undersøgelser, bla. en MRI. Alt skal tjekkes, organer, blod og DNA, for at se om der er en fejl et sted. Endnu engang tager systemet godt fat om ham og vi bliver ikke bare efterladt til vores egne bekymringer. Man kan jo godt blive lidt bekymret når den helt store pakke bliver rullet ud for ens barn – men sikke rart det er at man bliver taget alvorligt og vi håber selvfølgelig på at han fortsætter sin gode udvikling og at han forbliver en glad og vidunderlig dreng 😍

 

Billedet er taget i sidste uge i svømmehallen i det sommerhus vi var i. Felix´s absolut yndlings sted – han var så super mega sej i den pool!

1 kommentar

  • Takk elsku Ragnheiður mín fyrir þennan skemmtilega pistil.. Það er svo gaman að sjá hvernig Felix hefur verið að bæta og bæta við sig undanfarna mánuði og við bíðum spennt eftir að fá ykkur öll í heimsókn eftir nokkra daga 🙂 Sendum ykkur öllum risa knús og 1000 kossa… Elska ykkur 🙂 Pabbi

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ubetinget kærlighed