Skinkehorn
En anden vigtig ting her hjemme i juletiden er min families skinkehorn. Det er et hit i alle generationer.
Vi har i mange år haft som tradition juledags morgen at stå op til en morgenmadsbord fyldt med rester fra juleaften, alle mulige forskellige hjemmebagte småkager og kager, varm chokolade og de her skinkehorn. Nu har jeg været i Danmark de sidste 3 år og er gået glip af min mors buffet, men har altid prøvet at lave en lille version til Jacob og jeg. Men jeg kan kun sige at jeg glæder mig utrolig meget til næste gang jeg sidder ved mors spisebord og drikker en kop varm chokolade – rigtig chokolade 🙂 og spiser lækre skinkehorn sammen med mine børn og hele familien!
Opskriften til de lækre skinkehorn (og det er en lille opskrift):
5-6 dl mel
50 g blødt smør
1 tsk salt
1 tsk sukker
3,5 tsk tørgær
2 dl lunkent vand
Bland de tørre ting sammen. Smuldre smørret ud i og sæt det lunkne vand i. Lad dejen hæve i en halv time. Rul ud og skær i trekanter
Fyldet bliver lavet af:
150 g revet skinke
100 g smøreost
2 spsk purløg
Sæt fyldet i og lad hæve i en halv time
Brug et æg til at pensle og bag i 8-10 minutter ved 220 grader
vonandi náum við að vera öll saman á jóladag bráðum, en þangað til verður Þorláksmessumorgun að duga <3 Hlakka til að sjá ykkur